Reklamation / Retur

TRANSPORTSKADA

Synlig skada eller förlust anmäls direkt till chauffören/utlämningsställe och ska noteras i kvittensen. Chauffören/personal bestyrker noteringen med sin signatur och bilnummer/utlämningsställe. Spara underlaget eller ta en bild som bevisunderlag.

Skada som inte är synlig vid mottagandet anmäls till DHL snarast, dock senast inom sju (7) kalenderdagar.

Telefonnummer till DHL: 0771-345 345. Alternativt www.dhl.com välj DHL Freight, reklamationsformulär.

REKLAMATION

OBS! Har du köpt din vara hos någon av våra återförsäljare måste du kontakta aktuell butik för att genomföra din reklamation.

Kontakta oss på kontoret@bioteket.se om du har beställt i vår webshop och produkten inte motsvarar vad som är beställt (t ex om vi skickat fel vara).

För att vi ska kunna hantera din reklamation så snabbt och korrekt som möjligt behöver vi följande uppgifter:

  • Kvitto/faktura
  • Bilder på produkten som styrker att felaktig vara blivit skickad

När vi mottagit all information kontaktar vi dig och tillsammans hittar vi den lösning som passar bäst (omleverans/retur/kompensation). Du som är privatperson har reklamationsrätt i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Rätten till reklamation upphör även ifall du bryter produktens försegling samt efter det att utgångsdatum har passerats.

Tänk även på att spara emballage/förpackning.

ÅNGERRÄTT

Konsumenter har som grundregel rätt till 14 dagars ångerrätt när de handlar på distans och utanför affärslokaler, men det finns vissa undantag, däribland livsmedel. Samtliga produkter som säljs av Svenska Bioteket AB tillhör kategorin livsmedel och således gäller inte ångerrätten. Vi hänvisar till konsumentverket för mer info. 

inte heller Outlösta paket omfattas av ångerrätten. Har du inte möjlighet att hämta ut ditt paket inom den tidsram som paketet ligger hos ombudet och det därmed går i retur till oss debiterar vi dig en administrationsavgift på 219 kr.

Tillagd i varukorgen